НОВИНИ

Світове виробництво столового винограду перевищило 24 млн тонн в сезоні 2020/21 рр

22.06.2021 14:31
stolovyy-vynohrad

Світове виробництво столового винограду в сезоні 2020/21 рр. склало 24,7 млн ​​тонн. Зростання врожаю в Китаї компенсувало втрати в ЄС, Чилі й Туреччині через несприятливі погодні умови. Про це свідчать дані Міністерства сільського господарства США (USDA). Повідомляє fruitnews, пише agronews.ua.

У Китаї урожай столового винограду збільшився на 400 тис тонн до 11 млн тонн за рахунок модернізації технологій вирощування і зростання виробників, які вкладають кошти в теплиці і захист виноградників від дощу. Очікується, що високий зріст обсягу виробництва столового винограду в Китаї призведе до збільшення експорту з 58 тис. тонн до 420 тис. тонн. Основні ринки збуту – Таїланд і В’єтнам.

В Індії урожай винограду залишається на колишньому рівні – 2,3 млн тонн. Виробники другий рік втрачають урожай через зливи. Експорт складе 185 тис. тонн.

За оцінкою USDA, в Туреччині в сезоні 2020/21 рр. виробництво столового винограду скоротилося на 50 тис. тонн до 2 млн тонн через град, який завдав шкоди Егейського регіону – основного регіону вирощування безнасінного винограду в Туреччині. Незважаючи на скорочення виробництва експорт збільшився на 10 тис. тонн до 215 тис. тонн за рахунок збільшення поставок в Україну та Росію.

В ЄС також спостерігалося скорочення врожаю столового винограду на 170 тис. тонн до 1,4 млн тонн через весняні заморозки, осінні дощі і град в Італії, які пошкодили врожай винограду, але експорт залишався стабільним – 80 тис. тонн. При цьому імпорт досяг рекордних 725 тис. тонн.

Виробництво столового винограду в США в сезоні 2020/21 рр. зменшилося на 34 тис. тонн до 871 тис. тонн через скорочення площ вирощування і несприятливих погодних умов. Експорт скоротився на 11 тис. тонн до 314 тис. тонн. Імпорт склав 670 тис. тонн.

У Перу виробництво столового винограду зросла до 665 тис. тонн під впливом хороших погодних умов і вступу в плодоношення нових насаджень. Аналітики вважають, що в сезоні 2020/21 рр. вперше Перу з виробництва столового винограду перевершує Чилі, де спостерігалися втрати врожаю. Експорт збільшився до 470 тис. тонн. Основні ринки збуту США і ЄС.

У Росії урожай столового винограду скоротився до 23 тис. тонн через весняну посуху на півдні країни. Важливу роль відіграє те, що в Росії основні інвестиції вкладаються в виробництво технічного винограду, а не столового, а основний обсяг столового винограду імпортується. У сезоні 2020/21 рр. імпорт столового винограду в Росію збільшився на 32 тис. тонн до 320 тис. тонн за рахунок збільшення поставок з Туреччини і Узбекистану.

Урожай винограду в ПАР в сезоні 2020/21 рр. виріс до 330 тис. тонн за рахунок хороших погодних умов і наявності води для поливу. Також в плодоношення вступили нові насадження виноградників в Північній провінції і Західній Капській, де виробники переходять з вирощування технічного винограду на столовий. Експорт збільшився на 27 тис. тонн до 325 тис. тонн.

Нагадаємо, що Україна скоротила виробництво м’яса і молока.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: