НОВИНИ

Окремими країнами активно поширюється пташий грип

22.07.2021 14:45
1-29-1

В Гані хвороба поширилася на 7 птахофабрик і знищила понад 10 000 птахів, що викликало занепокоєння в галузі. Про це повідомляє Міністерства продовольства та сільського господарства Гани, пише agronews.ua.

10 000 птахів загинуло в Гані через спалах пташиного грипу. Хвороба була виявлена ​​на 7 фермах, де загинули 5 811 птахів. Решту 4500 птахів – було утилізовано, інформує представник Міністерства продовольства та сільського господарства. 

Патрік Абеке, голова дирекції ветеринарних служб Міністерства продовольства та сільського господарства, заявив, що загалом 7 ферм повідомили про спалах у Великій Аккрі, Вольті та центральних регіонах.

“З цих 7 ферм 5811 птахів загинуло природним шляхом, а відділ ветеринарних служб утилізував ще 4500 птахів. Отже, станом на сьогодні 10 311 птахів були знищені в результаті спалаху хвороби”, – заявив він.

Знищення решти птахів на кожній із постраждалих ферм, пояснив посадовець, було необхідним, щоб запобігти поширенню грипу на інші ферми. “Через свою зоонозну природу, пташиний грип може вражати людей, включаючи працівників сільського господарства та всіх, хто контактує із зараженими птахами”, – підкреслив Патрік Абеке.

За його словами, влада зосередиться на стримуванні та викоріненні хвороби. На щастя, заражень людини не зафіксовано.

Нагадаємо, що ціна на каву зросла до п’ятирічного максимуму.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: