НОВИНИ

Свавілля на Хмельниччині: землю біля Дністра роздали в приватні руки

12.01.2020 16:02
dnыster1

На Хмельниччині прокуратура викрила незаконну земельну оборудку та наполягла на  скасуванні приватизації землі, йдеться у повідомленні прес-служби обласної прокуратури.

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура зацікавилась законністю передачі у власність земель прибережних земель Дністровського водосховища. З’ясувалось, що Устянська сільська рада перевищила свої повноваження та передала у приватне користування трьом особам земельні наділи, розташовані в прибережній захисній смузі Дністровського водосховища.

Трьом особам було загалом передано у приватну власність 1800 квадратних метрів землі водного фонду, тобто 18 соток землі. Землю їм дали начебто для ведення садівництва. Проте вони й не мали наміру там займатися господарством, а натомість відразу продали свої наділи іншому господареві.

Прокуратура викрила цю оборудку та подала судовий позов щодо скасування передачі земель прибережної смуги у приватну власність. Хмельницький апеляційний суд повністю задовольнив позовні вимоги прокуратури. Завдяки цьому землі, що належать водному фонду і є природоохоронною територією, будуть повернуті  у державну власність.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: