НОВИНИ

Оприлюднено довгостроковий прогноз ціни на свинину в Україні

24.03.2020 16:02
свиня-1-1024x652

Зростання цін на живих свиней в першому кварталі 2020 року перевищило 20% — з 40 до 50 грн/кг. До початку літа вартість свинини залишиться на нинішньому рівні. Таку думку висловив голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов, повідомляє пресслужба агрохолдингу.

«Якщо в січні вартість кілограма живої свинини складала 40-42 грн., то вже в березні вона зросла більш ніж на 20% — до 50-52 грн», — зазначи він.

За словами Сергія Касьянова, подорожчання живих свиней на першому етапі було пов’язано з сезонним підвищенням попиту на свинину.

«Навесні в нашій країні традиційно збільшується попит на свинину. По-перше, в цей період наші люди відзначають цілий ряд свят, починаючи з Жіночого дня 8 березня, а, по-друге, весняне зростання споживання пов’язане з поліпшенням погоди: з появою весняного сонечка українці готують більше м’яса на свіжому повітрі », — коментує аграрій.

Згодом на підвищення цін вплинули санітарно-карантинні заходи, пов’язані з поширенням в Україні коронавірусу.

«Карантин та санітарні обмеження призвели до ускладнення доставки вантажів та, зокрема, свинини в різні частини країни. Додайте до цього ажіотажний попит на м’ясо в період карантину. В умовах самоізоляції наші співвітчизники активно формують продовольчі запаси, закуповуючи продукти про запас», — пояснює Сергій Касьянов.

Однак, як вважає глава ради директорів KSG Agro, в найближчій перспективі — до початку літа — не варто очікувати істотного зростання цін на живих свиней, оскільки подальше подорожчання обмежене купівельною спроможністю населення.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: