НОВИНИ

На Одещині судитимуть депутата міськради за незаконну порубку лісу

03.02.2022 18:02
d3221d4-d0a1405-sud690

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно організатора та 7-х учасників організованої групи за фактом незаконної порубки, перевезення, зберігання та збуту деревини на майже 10 млн грн, а також втягнення неповнолітнього у протиправну діяльність та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 209, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 304 КК України). Про це повідомляє Генпрокуратура, пише agronews.ua.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2020 році депутат однієї з міських рад організував незаконну порубку понад 800 дерев на території двох лісництв. До своєї діяльності він залучив чотирьох місцевих мешканців, трьох мешканців Кіровоградщини та неповнолітнього. Він забезпечив спільників транспортом та обладнанням для спилу дерев, організував переробку деревини на вугілля для подальшого продажу на території Одеської та Вінницької областей. Кошти від реалізації лісопродукції легалізували шляхом проведення фінансових операцій.

Під час проведених обшуків за місцем зберігання і переробки деревини та місцями мешкання підозрюваних правоохоронці виявили та вилучили зрубані дерева, вантажні транспортні засоби, на яких перевозилась деревина, а також знаряддя для порубки. Також у організатора вилучено вогнепальну зброю, яка зберігалась незаконно.

В рамках кримінального провадження пред’явлено позов про відшкодування завданих збитків.

Читайте також: Земельна реформа для органів місцевого самоврядування: озвучено підсумки року.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: