ВАЖЛИВО

Суд визнав незаконним штраф за зберігання пального без ліцензії СФГ «Антей»

05.03.2021 10:09
vkf3-1

Рокитнянський районний суд Кивської області визнав незаконним штраф, який наклала податкова служба на учасника Всеукраїнського Конгресу Фермерів СФГ «Антей» за нібито зберігання пального без ліцензії. Йдеться про санкцію, передбачену ст. 164 КУпАП. Про це повідомляє прес-служба спілки, пише agronews.ua.

Як повідомив голова юридичного департаменту Конгресу Фермерыв Семен Кривонос, який відстоював інтереси фермерського господарства у суді, рішення Феміда ухвалила через численні порушенням, які допустила податкова під час фактичної перевірки зберігання пального.

Це лише перший штраф і оскарження санкції у 500 тис грн. ще попереду, але його, очевидно, теж скасують, виходячи з цього рішення, повідомив Кривонос і наголосив:


«Суд закрив провадження за відсутністю події та складу адміністративного правопорушення. Крім того, в діях посадовців податкової вбачаються ознаки кримінального правопорушення – службового підроблення. Адже податківці фактично під тиском змусили фермера погодитися письмово з начебто порушеннями. Про цей злочин буде повідомлено в ДБР».

СФГ «Антей» оштрафували за начебто зберігання пального без ліцензії. Господарство закупило пальне в червні 2020 року, але через бюрократичну тяганину і карантин ліцензію змогло отримати лише в серпні, хоча заява про отримання ліцензії буде подана вчасно.

Також голова юридичного департаменту Конгресу Фермерів закликав фермерів уважно вивчати складені податківцями протоколи про адміністративне правопорушення чи актів проведення перевірки.

Адже часто у стресовій ситуації і тиску з боку перевіряльників фермер не надає ніяких зауважень, або у гіршому випадку «під диктовку» контролерів зазначає у протоколі, що «порушення будуть усунені». Це фактично легалізує часто незаконні дії податківців та значно ускладнює подальше оскарження протоколів.


«У випадку проведення у вас фактичної перевірки, порадьтеся з вашими юристами, адвокатом чи зателефонуйте в юридичний департамент ВКФ. Не намагайтесь спілкуватися з податківцями і не сподівайтеся, що співпраця з ними та їх «дружній» тон убережуть вас від штрафу!», – наголосив Семен Кривонос.

Нагадаємо, аграріїв просять повідомляти про усі види зловживаннь від податкової.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: