НОВИНИ

Суд виніс вирок чоловіку, який вимагав у фермера $ 25000

08.01.2019 08:17

Житель Харківщини, який лякав фермера вигаданими грабіжниками і вимагав $ 25000, засуджений до 5 років в’язниці, передає Іnterfax.com.ua.

Дергачівський райсуд Харківської області виніс обвинувальний вирок раніше судимому 64-річному чоловікові, який лякав фермера розбійним нападом, що нібито готується на того і вимагав гроші.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, чоловіка визнано винним у закінченому замаху на шахрайство в особливо великих розмірах (ч.2 ст.15 ч.4 ст.190 КК України).

“Зловмисник засуджений до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна … Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження”, – повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Як було встановлено чоловік, раніше судимий за вбивство, вирішив отримати гроші у фермера зі смт Золочів: призначив йому зустріч, на якій розповів про розбійний напад, який нібито готується на фермера і його сім’ю. Шахрай сказав, що знайомий з “грабіжниками” і може допомогти підприємцю уникнути неприємностей, домовившись зі зловмисниками за $ 25000.

Побоюючись за своє життя і життя своїх близьких, фермер звернувся за допомогою в поліцію. В рамках контролю за вчиненням злочину він передав шахраєві обумовлену суму, після чого зловмисника затримали поліцейські.

Під час слідства інформація про загрозу життю потерпілого не підтвердилася.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: