ВАЖЛИВО

Суд призупинив покупку одного з українських спиртзаводів

22.02.2021 08:41
18101486_401

На підприємстві відсутнє цінне обладнання – котли, вентилятори, вологоміри, а об’єкти нерухомості не відповідали опису. Про це повідомляє УНІАН, пише agronews.ua.

Молдавська компанія СП «Zernoff», переможець аукціону з продажу об’єкта малої приватизації Марилівського МПД ДП «Укрспирт», змушена була звернутися до суду з позовом до Фонду держмайна України через істотне неспівпадіння фактичної кількості майна, заявленому в електронному лоті.

Як з’ясувалося в ході огляду спиртзаводу, на підприємстві відсутнє цінне обладнання – котли, вентилятори, вологоміри, а об’єкти нерухомості не відповідали опису.

«Таким чином, за станом на дату подачі позову, проданий позивачу об’єкт приватизації фактично не відповідає переліку майна, описаного в договорі та інформаційному повідомленні, опублікованому раніше в електронній торговій системі», – йдеться в рішенні господарського суду міста Києва від 11 січня 2021 року .

В результаті суд задовольнив прохання інвестора призупинити операцію, що обіцяла принести до державного бюджету України 144 млн грн.

«Інвестувати в Україну виявилося не так просто. Ключова складність в тому, що заявлені на приватизацію об’єкти не відповідають тому, що там є насправді. Ми дуже засмучені, що партнерство з цього проекту доводиться починати в суді. Але ми повинні перестрахуватися. Ми не відмовляємося від придбання лота. Просто хочемо ясності », – каже співвласник СП« Zernoff »Юрій Дячук.

Нагадаємо, що Фонд держмайна анонсував аукціони з продажу двох заводів ДП «Укрспирту».


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: