АГРОВІДЕО

Сучасні кран-балки: яку вибрати

10.05.2022 14:53
photo-1

Як відомо, в даний час випускається досить багато різних типів і модифікацій надземного підйомно-транспортного обладнання. При цьому на вітчизняних підприємствах найбільшим попитом постійно користуються підвісні й опорні кран-балки – https://kzpto.com.ua/uk/kran-balka-oporna, котрі є різновидом групи мостових кранів. У цьому немає нічого дивного. Про це повідомляє agronews.ua.

✅ По суті справи, кран-балка – це класичний однобалочний мостовий кран спрощеної та полегшеної конструкції, розрахований на роботу з відносно неважкими вантажами (від декількох сотень кілограм до 16 тонн).

Цілком очевидно, що на промислових підприємствах, будівельних майданчиках, логістичних комплексах і складах найчастіше працюють саме з такими вантажами. Максимально можливе спрощення конструкції, природно, призводить до здешевлення вантажопідйомного крана. Тому ціна кран-балки невисока, у порівнянні з іншими типами кранового обладнання, здатного виконувати такі ж підйомно-транспортні роботи.

Монтаж кран-балки теж відносно простий і не займає багато часу. Хоча треба відзначити, що установка опорної кран-балки завжди – справа більш витратна і за часом, і по грошах, ніж установка підвісної моделі з аналогічними технічними параметрами і комплектацією. Це пов’язано з особливостями монтажу підкранових шляхів (рейок), по яких пересувається міст кран-балки.

При підвісному варіанті https://kzpto.com.ua/uk/kran-balka-pidvisna/ – шляхи кріпляться до стін або стелі приміщення (цеху, майстерні або складу), а при опорному варіанті вони розміщуються на спеціальних опорах, які виготовляють з металу або залізобетону, і встановлюють через рівномірні проміжки по обидва боки робочого майданчика. Зведення таких опор помітно підвищує ціну кран-балки в цілому. Крім того, через опори зменшується вільний простір на робочому майданчику, утворюються так звані мертві зони, недоступні для обслуговування, а також погіршується огляд.

Однак, у той же час, опори сприяють збільшенню надійності та стійкості кранової установки. Тому, як правило, опорні кран-балки встановлюються тільки при необхідності роботи з більш важкими вантажами (від 5 тонн і більше), а також поза будівлями (тобто на відкритих майданчиках). У всіх інших випадках зазвичай застосовуються більш дешеві за вартістю кран-балки підвісні.

Що стосується комплектації, то дуже багато залежить від граничної ваги і характеру оброблюваних вантажів, а також інтенсивності вантажно-розвантажувальних і транспортних робіт на кожній конкретній робочій ділянці.

Зокрема, привід може бути електричним або ручним, аналогічно – і щодо вантажопідйомного пристрою (в більшості випадків – це тельфер, рідше – ручний таль). Зрозуміло, що ручний привід і ручний таль встановлюються тільки, якщо не передбачається інтенсивної роботи, а вантажі при цьому – відносно неважкі.

Якщо ж планується інтенсивна робота з підйому та переміщенню вантажів, то необхідно комплектувати кран-балку електроприводом і тельфером. Відмінний варіант комплектації пропонує Київський завод підіймально-транспортного обладнання: канатний електричний таль і мотор-редуктори виробництва знаменитої болгарської компанії Podemcrane, а електрообладнання – від компанії Schneider Electric (Франції) тощо.

Дізнатися подробиці про особливості сучасної кранової техніки та купити кран-балку КЗПТО (або вантажопідіймальний кран іншого типу) за цілком доступною вартістю можна на заводському сайті.



Перегляди: 14
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: