НОВИНИ

Строки гербіцидних обробок кукурудзи змістились через похолодання

27.05.2020 17:32
kukuruza-25

Зниження температур у нічну пору негативно позначилось на розвитку посівів кукурудзи. Окрім затримки у рості несприятливі погодні умови вплинули на зміщення строків обробок посівів гербіцидами. Про це повідомляє SuperAgronom.com, пише agronews.ua.

«У зв’язку із пониженням температури рослини кукурудзи призупинили ріст і розвиток, це призводить до затримки фенофаз, як наслідок доводиться проводити невчасне внесення гербіцидів або внесення препаратів у критичні фази розвитку рослин. Через похолодання рослини пригнічені, місцями ушкоджені морозами з проявом блокування фосфору», — розповів В’ячеслав Панасюк, директор відділу агродепартаменту компанії LNZ Group.

Згідно даних моніторингу полів компанії найбільшої шкоди через похолодання завдано посівам кукурудзи на Житомирщині, у Вінницькій, Чернігівській та Київській областях.

Для покращення ситуації на полях, за умов стабілізації температурного режиму (+12 °С і більше), фахівець радить вносити препарати з вмістом амінокислот та атистресантів.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: