ВАЖЛИВО

Стартував прийом заявок фермерів на насіння від ФАО

02.03.2023 18:21
sev

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) оголосила про початок збору заявок на отримання насіння ярих культур (пшениця, ячмінь, горох) для підтримки малих фермерів у прифронтових областях. Подати заявку на отримання підтримки у межах програми необхідно через Державний аграрний реєстр (ДАР), говориться у повідомленні ФАО, пише agronews.ua.

«Кожен бенефіціар отримає 2 тис. кг насіння ярих культур, що дозволить засіяти 10 га землі. Залежно від регіону фермери можуть вибрати одну з трьох ярих культур: пшеницю, ячмінь або горох», — говориться у повідомленні.

Загалом 3 тис. малих фермерських господарств отримають підтримку в таких областях: Сумська, Чернігівська, Донецька, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Херсонська та Одеська.

«Програма орієнтована на юридичних осіб (фермерські господарства та товариства з обмеженою відповідальністю) та фізичних осіб-підприємців, які мають зареєстровані сільськогосподарські угіддя площею від 10 до 500 га.

У програмі можуть брати участь лише ті заявники, які зареєстровані та ведуть свою діяльність у вищезазначених постраждалих від війни областях», — уточнили у ФАО.

Кінцевий термін подання заявки — 10 березня 2023 року.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: