АНАЛІТИКА

Стартові ціни на ріпак нового врожаю в Україні на 1000 грн/т нижче минулорічних

19.04.2020 14:05
raps-aljaska

Українські трейдери і переробники почали озвучувати попередні ціни попиту на ріпак нового врожаю. При цьому реальні угоди практично не укладаються через труднощі сільгоспвиробників з формуванням цін пропозиції через високу волатильність гривневих цін і практичну неможливість укладення форвардних контрактів, що обумовлено невизначеністю, що зберігається, щодо повернення ПДВ при експорті олійної з України. Про це повідомляє ІА «АПК-Інформ», пише agronews.ua.

Так, станом на 17 квітня ціни попиту на ріпак врожаю-2020 в основному озвучуються в межах 11000-11500 грн/т СРТ з постачанням в липні-серпні. Нагадаємо, що на аналогічну дату минулого року ціни попиту фіксувалися в межах 12000-12300 грн/т на тих же умовах постачання.

Деяку напруженість в роботу ринку також вносить інформація про можливе скорочення збиральної площі під олійною внаслідок більшої загибелі озимих посівів (7-9% в п.р. проти 3% в 2019 р.).

Також прогнозоване зниження врожайності за рахунок дефіциту вологи, що досягає на деяких територіях критичного значення. На думку операторів, зазначені фактори можуть надати підтримки цінам в середньостроковій перспективі.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: