НОВИНИ

Стан культур в полях можна буде відстежувати за допомогою смартфона

07.03.2019 12:19

Компанія Microsoft почала розширювати можливості дрібних фермерів в Індії. Мета проекту — допомогти фермерам отримувати і фіксувати інформацію тільки за допомогою смартфона і доступу до хмарного сховища.Рішення допоможе збільшити їх доходи за рахунок підвищення врожайності і більш суворого контролю за цінами. Повідомлення телеканалу CNBC передає AgroPortal.

У деяких селах Індії фермери вже отримують повідомлення на смартфони про поточний стан справ на полях, схильність їх бавовняних культур хвороб. Ця інформація заснована на погодних даних і даних по посівах.

Microsoft працює з компанією по виробництву засобів захисту рослин і насіння United Phosphorus Ltd і з інженерним конгломератом Escorts. Останній співпрацює з Microsoft в області хмарних технологій і технологій штучного інтелекту. Результат надасть фермерам можливості точного землеробства, які допоможуть приймати обґрунтовані рішення і отримувати більше прибутку від своїх ферм.

У співпраці з Міжнародним науково-дослідним інститутом рослинництва напівзасушливих тропіків (ICRISAT) Microsoft розробила додаток для посіву на основі Cortana Intelligence Suite. Додаток відправляє фермерам рекомендації по посіву в оптимальні для цього терміни. При цьому не потрібно встановлювати датчики на полях і нести ніяких капітальних витрат. Все, що потрібно — це телефон, здатний приймати текстові повідомлення.

Створивши первісну інфраструктуру для інтелектуального сільського господарства, Microsoft також зробила подальші кроки в напрямку передового медичного обслуговування за допомогою рішень на основі штучного інтелекту


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: