НОВИНИ

Стало відомо,як збільшити продуктивність сої

15.04.2021 09:30
b360943f

Як збільшити продуктивність сої, накопичити біологічний азот у ґрунті і загалом отримати максимальний рівень врожайності? На основі численних досліджень сформовано твердження, що найкращий варіант для вирішення такого завдання – це використання бульбочкових бактерій, які працюють у симбіозі з рослинами, утворюючи «бульбочки» (спеціальні структури на коренях). Про це повідомляє пресслужба компанії «UKRAVIT», пише agronews.ua.

Для активного утворення бульбочок на коренях необхідно обробляти насіння сої інокулянтами на основі живих бактерій Bradyrhizobium japonicum. В результаті цього відбувається фіксація атмосферного азоту, який рослини використовують для власних потреб, а також збагачують ґрунт для наступних культур. За рік бактерії-симбіонти можуть нагромадити до 300 кг азоту на 1 га.

«Якщо не проводити передпосівну обробку сої високоактивними бактеріями, то корінь рослини заселяється аборигенними штамами, і ви отримуєте ситуацію, коли бульбочки на рослинні є, але вони не активні і не фіксують азот, – зазначає менеджер біотехнологічного відділу компанії «UKRAVIT» Катерина Бальвас-Гремякова. – Варто відзначити, що мікроорганізми у складі інокулянта позитивно впливають на рослину протягом усього періоду вегетації – від сходів до моменту збирання врожаю. Важливим фактором проникненні ризобій у клітини кореня є виживання бактерій у сапрофітному середовищі ґрунту. Саме тому в основі інокулянтів компанії TerraMax Inc. USA високоактивні селективні штами, які вже протягом багатьох років застосовуються на ринку Америки та Австралії».

Сучасні інокулянти компанії TerraMax Inc. USA пристосовані для застосування в господарствах із різними технічними можливостями, технологіями вирощування, природними умовами тощо.

Рідкий інокулянт для сої Maximize має високий титр бактерій 4х109 КУО/мл, не потребує додатково застосування екстендерів (стабілізатор-прилипач, який додається до інокулянтів для зменшення впливу середовища), а обробку насіння можна проводити за допомогою доступного обладнання (мішалки, протруювальної машини тощо). Оброблене насіння можна зберігати до висіву протягом 120 днів, тобто можна не турбуватись, що насіння необхідно обробити в день висіву чи що потрібно повторювати процедуру, коли щось пішло не так, і висів перенесли.

Сухий інокулянт TerraMax Dry (Bradyrhizobium japonicum USDA 110 та IMB B-7726 титр 1х108 КУО/мл) на основі гуматів завдяки високій взаємодії та адгезії надійно прилипає до насіння, тому інокуляцію можливо проводити безпосередньо у сівалці або в тих випадках, коли необхідно обробити вже протруєне насіння.

«Окрім того, інокулянти компанії TerraMax Inc. USA можливо застосовувати в посушливих регіонах завдяки високому титру бактерії і формулі біопрепарату, яка захищає їх від негативного впливу навколишнього природного середовища», – додає Катерина.

Читайте також: вдалий та безпечний старт для соняшника і кукурудзи.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: