НОВИНИ

Стало відомо, за яких умов Україна зможе відновити мито

11.02.2022 11:21
1.780x480

Угода про зону вільної торгівлі з Туреччиною захищає українських виробників овочів, заявив Тарас Качка, заступник міністра економіки України — торговий представник України.  Про це повідомляє Радіо.НВ, пише agronews.ua.

«Туреччина зараз не стільки витісняє з ринку України вітчизняний помідор, скільки витісняє Іспанію та Польщу з частки його імпорту», — розповідає заступник міністра. 

За його словами, українці споживають вітчизняні помідори та огірки. Частка Туреччини в імпорті сягає максимум 18−20%, та й то за рахунок несезону. В сезон ніхто з українським помідором не може конкурувати, і, скоріш за все, Україна експортуватиме його до Туреччини. До того ж, імпорт огірків взагалі складає лише 5−6% продажів в Україні. 

«До цін на турецькі помідори та огірки потрібно додавати витрати на транспортування та дистрибуцію. Фрукти та овочі — це доволі чутлива сфера, тому в угоді прописані умови щодо відновлення мита у разі необхідності», — пояснює Качка. 

Таким чином, якщо раптом станеться навала турецьких помідорів, Україна може відновити дію мита або збільшити його. Держава повністю зберігає ці можливості.

Читайте також: В Україні проведуть вебінар для керівників громад щодо Закону № 5600.



Перегляди: 9
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: