ВАЖЛИВО

Стало відомо, за яких умов фізична особа не має сплачувати земельний податок

30.09.2020 10:32
zemlya

Якщо Ви є власником приміщення, але при цьому право власності чи право користування на земельну ділянку під таким приміщенням не внесено в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно, обов’язку платити земельний податок у вас не виникає. Про це повідомила юрист Ірина Бердниченко на своїй Facebook сторінці, пише agronews.ua.

Ірина Бердниченко наголосила, що для юриста, як би це не було дивним, перемогою є, коли справу можливо виграти на досудовому етапі оскарження. Що і було зроблено, оскарживши податкове повідомлення-рішення зі сплати земельного податку

“Таку позицію зайняла Державна податкова служба України (надалі також – «ДПС України»), прийнявши рішення про задоволення скарги одного із наших клієнтів на податкове повідомлення-рішення зі сплати земельного податку (надалі також – «ППР»)”, – написала вона.

Експертка зазначила, що фізична особа, звернулась із проханням оскаржити рішення податкової, внаслідок чого було розпочато процедру адміністративного оскарження, яка закінчилась перемогою на досудового етапі та скасуванням ППР.

“Відповідно до рішення про результати розгляду скарги від 25 вересня 2020 року, ДПС України зазначила, що власник нерухомого майна, що розташоване на земельній ділянці, права на яку у такої особи не оформлене у відповідності до вимог законодавства, не може вважатися платником земельного податку в розумінні статті 269 ПК України, до моменту виникнення відповідних прав такої особи на таку земельну ділянку відповідно до запису, сформованого у Державному земельному кадастрі у порядку визначеному законодавством”, – підкреслила вона.

Читайте також: Суди надають дозволи на розробку проекту землеустрою швидше, ніж органи влади: нова судова практика.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: