НОВИНИ

Стало відомо, який виноград краще не купувати

28.04.2021 12:30
90938f551d7bfcb00d3633fce4601f52

Люди неправильно вибирають сорти винограду. Шукають гібридні форми, щоб були ягоди розміром з яйце. Але вони без смаку і ніхто не хоче їсти, хіба що фотографуватися. Продати не виходить, бо покупці пробують на смак, а його немає. На вино, сік чи висушування на родзинки теж не годиться. Про це розповідає gazeta.ua, пише agronews.ua.

“Ягода не може важити більше 20 грамів, хіба що штучно надута. Їх називаю кабачками. У них крім води, нічого немає. На смак теж ніякі. Це все одно, що Мерседес із салону або самопальний із гаражу із вигнутої бляхи. Ти як його не фарбуй, то справжньою іномаркою він не стане”, – пояснює Ігор Штундер, член клубу “Виноградарі Прикарпаття”.

Виноградар вирощує на продаж перевірені сорти винограду. Має в колекції більше сотні. Улюбленцем називає універсальний швейцарський сорт Мускат Блау з синіми ягодами. З кишмишної групи – американські сорти Нептун та Джой. У них видовжені ягоди з ромовим присмаком.

Усі сорти винограду солодкі. Треба мати терпіння, щоб дочекатися його повного дозрівання.

Усі ці сорти порадують, бо зима була вдалою. Виноградарі-початківці бояться її холоду, а мали б тепла. Це вже правило, що після слабкої зими навесні бувають заморозки, коли вже лоза розпустилася. А після морозної їх немає, як і злив.

Лозі краще посуха, ніж зливи. Минулого року на винограднику стояли озера, від чого тріскалися ягоди. І з цим вже нічого не поробиш. Надмір вологи для винограду – ворог номер один, бо виникають грибки.

Нагадаємо, Хто є лідером світового ринку столового винограду.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: