ВАЖЛИВО

Стало відомо, яким видом фермерства вигідно займатися молоді в Україні

14.06.2021 10:06
image0 (9)

Україна в очікуванні запуску обігу земель сільськогосподарського призначення. Це розширює можливості для українців з точки зору започаткувань власних фермерських господарств. З чого почати, який напрям у сільському господарстві обрати і як отримати держпідтримку? Про це розповідає народний депутат, член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук, пише agronews.ua.

“По-перше, селянин має здійснити офіційну реєстрацію. Держпідтримка надається тільки зареєстрованим фермерам, і по-іншому це зробити неможливо. Для цього потрібно підготувати необхідні реєстраційні документи, в залежності від напрямку, яким фермер займається. Документи необхідно подати до Департаменту сільського господарства в обласній адміністрації. Наступного року система запрацює і в електронному вигляді, що значно спростить процедуру”, – пояснює Дмитро Соломчук.

За його словами, займатися вирощенням технічних культур чи зернових на малих наділах – збитково. Нардеп рекомендує молодим фермерам звернути свою увагу на садівництво, ягідництво, овочівництво та тваринництво. До речі, Генеральна Асамблея ООН проголосила 2021-й Міжнародним роком овочів та фруктів. Крім того, вирощення домашньої свійської птиці та домашнє яйце досить прибутковий напрямок. Разом із цим, розробляючи бізнес-план, необхідно враховувати власну переробку: виробництво сирів, ковбас, випікання домашнього хліба, зелені тощо. У попиті завжди те, у чому споживач має нагальну потребу щодня.

“Зрозуміло, що краще поєднувати та одночасно займатися декількома напрямками. Це гарантуватиме стабільний дохід та можливість уникнути сезонності. Але як розповідав раніше, потрібно не забувати за маркетинг!”, – впевнений народний депутат.

Читайте також: з 1 липня 2021 року набирає чинності закон щодо обігу земель сільськогосподарського призначення. Більшість українців досить довго чекали на ці зміни. Про відродження українського села, нові можливості для кожного українця та залучення молоді у розвиток держави в ексклюзивному матеріалі для agronews.ua розповідає народний депутат, член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.


Перегляди: 11
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: