НОВИНИ

Стало відомо, який регіон посів останнє місце з продажу землі

02.08.2021 16:21
6cd1da4-020-29-1

Одеська область стала передостанньої за кількістю укладених правочинів з продажу землі з моменту запуску відповідного ринку 1 липня 2021 року. Більше всього наразі продано ділянок у Київській та Полтавській областях. Про це повідомляє пресслужба Міністерство аграрної політики України, пише agronews.ua.

Варто зауважити, що Одеська область – не тільки найбільша область України, також вона займає 5-е місце в країні за кількістю сільських жителів. Тому дивно чому всього 26 угод було укладено з моменту запуску ринку землі 1 липня. У той же час рекордсмени Київська та Полтавська області мають 475 та 368 правочинів. “Найгірший” результат належить тільки Луганщині, в якій продано лише 20 ділянок.

Як показують дані міністерства, великого буму з продажу та купівлі землі після запуску ринку не сталося. Наразі продано лише 5 927,11 га землі, що складає лише 0,0013 % від всіх сільськогосподарських земель України.

До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізособи-громадяни України з обмеженням в 100 гектарів. Закон “Про ринок землі” забороняє купувати землю іноземцям. Питання продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям вирішуватиметься тільки на загальнонаціональному референдумі.Більше про ринок землі

В Україні з 1 липня запустили ринок сільськогосподарської землі . Тому багатьом стало цікаво, скільки земель тримають чиновники, зокрема мери облцентрів. Виявилося, що Геннадій Труханов за об’ємами своїх володінь займає лише 4 сходинку у загальнонаціональному рейтингу.

Незважаючи на старт ринку землі, про формування ринкової ціни на землю говорити ще рано. Наразі кількість укладених угод купівлі-продажу замала.

Нагадаємо, що на Кіровоградщині у фермера забрали 25 га землі.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: