НОВИНИ

Стало відомо, який прибуток приносить вирощування цвіркунів

30.07.2021 18:42
Cvirkyn 2

Для тих хто шукає нову нішу у сільському господарстві є цікава ідея – вирощування цвіркунів та коників. У світі зростає попит на продукцію з них. Комах використовують не лише для безпосереднього вживання, а й для виготовлення протеїну. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

Адил Гарапов, власник цвіркунової ферми з Киргизстану, говорить, що попри невдачі та складність виробництва, справа досить вигідна та перспективна. Адже з боку Китаю існує великий попит на борошно з цвіркунів. У КНР щороку споживають 30 тис. тонн продукту, а виготовляють – усього 20 тис. тонн. Ніша не заповнена, а ринок продовжуватиме зростати.

Вже зараз з компанією Адила Гарапова ведуть перемовини кілька компаній. Щоб виконати їх замовлення, підприємству потрібно збільшувати обсяги виробництва. А от на внутрішньому ринку Киргизстану продаються лише смажені цвіркуни – як закуска до пива.

У борошні з комах міститься не менше, ніж 70% протеїну, а також корисні мікроелементи. Ціна продукту – 80 доларів за кілограм. Його, наприклад, додають у батончики з високим вмістом протеїну – для спортсменів.

Особливості догляду за цвіркунами – висока вологість та висока температура на фермі (+30 градусів). Якщо не дотримуватися цих умов, комахи можуть їсти одне одного. Проблемою, за словами Адила Гарапова, є відсутність кваліфікованих спеціалістів з догляду за комахами, оскільки галузь достатньо нова.

Нагадаємо, що на Черкащині судитимуть фермера-крадія.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: