НОВИНИ

Стало відомо, яку користь приносить чай

14.07.2021 19:15
13-lychshih-sortov-chaia

Чай – один з найбільш корисних для здоров’я напоїв. Однак існують найрізноманітніші його типи, і вчені розповіли, що можна отримати від кожного з них. Про це повідомляє ukrhealth, пише agronews.ua.

Зелений чай. Це свіжі чайне листя, які зазнали мінімальної обробки і не пройшли через процес окислення. Зелений чай очищає організм шляхом детоксикації, підтримує імунну систему і бореться з хворобами, кашлем і застудою. Піднімає настрій, знижує стрес, покращує травлення і обмін речовин за рахунок більш високої концентрації епігаллокатехін галатів.

Чорний чай. Зроблений з ферментованого чайного листя, найбільш популярний чайний напій у світі. Запобігає розладам шлунка, спазмам у животі, знижує артеріальний тиск, захищає легені від пошкоджень, пов’язаних сигаретним димом, розслабляє шлунок.

Білий чай. Найрідкісніші і екзотичні види чаю в світі – неферментовані. Білий чай володіє найсильнішими протираковими властивостями, він допомагає знизити ризик серцевих захворювань.

Чай улун. Напівферментований чайний напій, який поєднує чорний і зелений чай. Ефективний для контролю метаболізму жирів в організмі, ідеально доповнює фітнес-режим, спалює зайвий жир, багате джерело вітаміну С і антиоксидантів, що очищають шкіру від прищів. Нарешті, чай улун зміцнює імунітет.

Чай матча. Найчистіша форма зеленого чаю з десятикратною користю для здоров’я. Чай матча містить в 137 разів більше антиоксидантів, ніж звичайний зелений чай, він багатий катехінами, що робить його кращим для контролю ваги. Підвищує рівень енергії, запобігає діабету, неприємний запах з рота, усуває сонливість, уповільнює старіння і зменшує артеріальний тиск.

Нагадаємо, як варена кукурудза може нашкодити здоров’ю.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: