НОВИНИ

Стало відомо, які сорти яблук експортують з України

10.12.2021 17:12
unnamed (1)

Цей рік був достатньо хорошим для виробників яблук, з точки зору врожайності. Утім, ціна на фрукт обвалилася, а добре заробити зможуть лише ті, хто займається експортом чи переробкою. Експортна ціна цього року також менша, ніж минулого, але на зовнішні ринки постачати яблуко все одно вигідніше. Про це повідомляє SEEDS, пише  agronews.ua.

“Основними експортними сортами для України залишаються Роял Гала (найбільша частка в продажах), Фуджі, Голден Делішес, Гренні Сміт, можливо, Ред Джонапринц”, – говорить Володимир Гуржій, керівник підприємства-експортера “АУСП-Фрут”.

Для вдалого експорту та стабільності цін виробникам варто дотримуватися певної стратегії продажів, вважає фахівець.

“Потрібно чітко розуміти: якщо ми зараз всі одночасно поставимо яблука на ринок, наприклад, ОАЕ, то ми самі собі обвалимо ціну. Тому взагалі було б непогано, щоб такі продажі йшли за якимось графіком і системою. Принаймні не потрібно продавати все і відразу”, – зазначив Володимир Гуржій.

Українські виробники поступово розширюють географію експорту яблук.

“‎У 2020 році Україна експортувала яблука до 62 країн (19 тис. тонн). За 9 місяців цього року експортовано 10 тис. тонн у 65 країн (Австрія, ОАЕ, Молдова, Швеція, Оман, Саудівська Аравія, Туреччина, Греція, Білорусь та ін.). Наразі Держпродспоживслужба працює над можливостями експорту яблук до Ізраїлю, В’єтнаму, Китаю, Єгипту та Індії”, — зазначила голова відомства Владислава Магалецька під час конференції «‎Овочі та фрукти України-2021».



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: