У ПП «Західний Буг» щороку закладають дослідні ділянки твердої пшениці. Наразі мають близько 20 сортозразків і 40 варіантів елементів технології вирощування твердої пшениці. За результатами дослідів визначили, що сорти іноземної селекції істотно випереджають вітчизняні як за якістю, так і за врожайністю. Про це розповів агроном-аналітик агропідприємства Дмитро Кисельов в інтерв’ю в журналі The Ukrainian Farmer.
«Ми моніторимо якість з кожної машини прямо з поля, тому можемо відстежувати рівень варіабельності в межах контуру. Після випробування лишаємо 2-3 сорти, щоб дотримуватись конвеєрності. Коли находимо потенційно стабільніший сорт, додаємо його»,– зазначив Дмитро Кисельов.
За його словами, у компанії тестували велику кількість сортів твердої пшениці української селекції й, на жаль, вона вся просідає за вмістом протеїну і скловидністю. Якщо говорити про європейські сорти, надають перевагу австрійській селекції, хоча у виробничих посівах і випробуваннях мають польські й німецькі сорти.