НОВИНИ

Стало відомо, які овочі найвигідніше вирощувати в теплиці

07.12.2021 17:25
_112101903_77016316-a5f3-430a-98a3-4951c25e43cb

Через подорожчання газу частина виробників овочів на закритому ґрунті зазнала втрат. Утім, деяку плодоовочеву продукцію наразі вирощувати досить вигідно. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

Наприклад, лише за минулий тиждень вартість огірків зросла на 11%. Також існує високий попит на помідори, тому, як зазначає директор ТОВ “Агрокоін” (Водяне, Запорізька область) Андрій Чорний, їх вирощування теж є достатньо рентабельним.

“Серед тепличних овочів помідори та огірки є найрентабельнішими. У Водяному вирощування огірків і томатів стало традицією. Покупець, їдучи до нас, знає, що в одному місці й одночасно він зможе закупити їх стільки, скільки йому потрібно. З огірків та томатів легко формувати великі товарні партії”, – цитує Андрія чорного видання AgroTimes.

Що ж до інших овочів, то вирощувати капусту, солодкий перець, баклажани та деякі інші культури в теплиці не настільки рентабельно, адже великі партії таких продуктів важко сформувати.

“Ми якось спробували навесні вирощувати редиску, але вона за термінами перекриває ранній томат, і це невигідно”, – розповідає директор господарства.

Нагадаємо, в Україні стрімко дорожчають огірки. Збільшується ціна як на українську, так і на імпортну продукцію. Минулого тижня ціни на український продукт коливалися від 48 до 55 гривень за кілограм. Вартість турецьких тепличних огірків коливається від 38 до 46 гривень за кілограм.

Читайте також: Озвучено розмір націнки на хліб у супермаркетах.



Перегляди: 12
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: