У Національному науковому центрі «Інститут аграрної економіки» проаналізували рентабельність різних галузей сільського господарства у 2020 році. Серед непольових культур найбільшу рентабельність мало продовольче баштанництво та ягідництво. Про це повідомляє пресслужба ННЦ «Інститут аграрної економіки», пише agronews.ua.
Читай нас також у Viber та Telegram.
«Високий рівень рентабельності очікується на вирощуванні баштанних продовольчих культур (45,4 %), вівса (43,7 %), ягід (41,6 %), жита (41,3 %), сої (37,5 %) та пшениці (33 %)», – зазначив директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» академік НААН Юрій Лупенко.
За його словами, загальна рентабельність виробництва продукції сільського господарства очікується на рівні 17,4%. Цей результат перевищує показник 2019 року у 11,8%, проте він нижчий, ніж у 2018 році, коли рентабельність виробництва агропродукції становила 22,8%.
Зростання рівня рентабельності відбулося в основному завдяки росту цін на продукцію більшості сільськогосподарських культур. Наприклад, ціни на продукцію баштанних продовольчих культур зросли на 50,1 %.
Нагадаємо, яких ягід не вистачає торговельним мережам в Україні.