НОВИНИ

Стало відомо, які кущі полуниці прийшов час викидати

28.03.2023 15:18
1-14

Щороку полуниця потребує уважного догляду. І навіть при таких умовах з часом вона починає все менше радувати великими та соковитими ягодами. Це свідчить про те, що запас сил для плодоношення у рослини зовсім мало. Полуниця старіє — факт, про який треба пам’ятати. Про це повідомляє телеграм-канал “СОДа”, пише agronews.ua.

Культиваційний період для полуниці складає 3-4 роки. З цього погляду варто занотовувати, коли саме ви висаджували її в останній раз. Якщо ви висадили полуницю восени, то на наступне літо на ній почне з’являтись врожай. Не настільки багатий, але в перший рік іде активне нарощування зеленої маси. На другий рік можна очікувати багато ягід. І це є пік плодоношення.

На третій рік починається спад. Навіть при постійному догляді полуниця не здатна продовжувати «працювати» на створення врожаю. І в цей момент треба розуміти, що прийшов час змінювати полуничні кущики на нові. Не рекомендується висаджувати на те саме місце. Ґрунт є виснаженим для нової партії полуниці. Виберіть краще інше місце. Проведіть дезінфекцію землі незалежно від місця грядки.

Слідкуйте за часом росту кущиків полуниці та вчасно їх замінюйте, щоб не втрачати рік часу на очікування нового врожаю.



Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: