НОВИНИ

Стало відомо, яке сало найкорисніше

04.10.2021 18:40
eeed43ff2d7e1b9732aaa35f19f08d66

Сало – справжній український продукт, який їдять практично всі, найчастіше з борщем, часником та смачними пампушками. Дуже часто ми їмо цей продукт у різному вигляді – сире, копчене, мариноване, смажене, солоне, й навіть не замислюємося про те, в якому вигляді воно найкорисніше, а в якому – навпаки. Повідомляє obozrevatel, пише agronews.ua.

Дієтологиня Людмила Гончарова поділилася дуже корисною інформацією стосовно правильного вживання сала та розповіла, яке ж найкорисніше для організму. Експертка зазначила, що лише в сирому вигляді сало має корисні властивості.

“Якщо ви вживаєте копчене сало, варене або будь-яке інше, то воно втрачає свої властивості, тому що жири змінюють свою біохімічну структуру”, – зауважила вона.

Також вона додала, що найкраще обирати смачне та натуральне сало дивлячись на його зовнішній вигляд. Ідеальним буде продукт без м’ясних прожилок.

Дієтологиня пояснила чому – бо саме в таких шарах м’яса можуть бути небезпечні мікроорганізми, які не зникнуть після додавання солі. Вбити паразитів можна лише піддавши сало термічній обробці – зваривши або прокоптити за високої температури.

Експертка поділилася своїм методом та способом приготування корисного продукту.

Вона радить вибрати гарне сало й самостійно нашпигувати часником, потім натерти сумішшю солі та пряних трав, покласти в каструлю або миску, обов’язково – шкіркою вниз, щедро присипати сіллю й додати кілька лаврових листочків. Не забудьте обов’язково придавити кришку каструлі пресом та дайте промаринуватися так 3 тижні. В результаті ви отримаєте смачне сало, а найголовніше – повністю безпечне, натуральне та корисне.

Дієтологиня додала, що їсти сало потрібно не з чимось, а як самостійний продукт – “не вприкуску” з хлібом та борщем. Сире сало нарізається тонко, їсти його треба з зеленню, зеленим огірком або листям салату.

Найцікавіше – експертка не радить їсти інші продукти як за чотири години до, так і після вживання сала. Вона також зазначила, що денна доза вживання сала – 50 грамів – це максимум.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: