НОВИНИ

Стало відомо, яке м’ясо найкорисніше для організму людини

14.09.2022 19:26
7f08a8e4a5d17c0e43dcf3924091e42f

Дієтолог Галина Незговорова розповіла про користь вживання м’яса та яка його добова норма для організму людини. Про це повідомляє 1plus1.ua, пише agronews.ua.

М’ясо для українців є невід’ємним елементом щоденного раціону. Зазвичай любителі цього продукту не задумуються, яке з них корисніше – червоне чи біле. Проте дієтологи впевнені, що різниця між видами м’яса існує, до того ж його правильне вживання може позитивно впливати на всю роботу організму.

Корисні властивості м’яса:

  1. М’ясо є унікальним джерелом білку.
  2. Є джерелом вітамінів групи В.
  3. Забезпечує нормальну роботу усіх органів та систем.
  4. Містить залізо, яке вкрай необхідне для кровотворення.

Усе м’ясо умовно поділяють на біле та червоне.

Біле м’ясо – це домашня птиця, а також кролик, риба та інші морепродукти. Червоне м’ясо – це баранина, яловичина і свинина. Качка, хоч і є м’ясом домашньої птиці, проте також відноситься до червоного м’яса.

Дієтологи вважають, що червоне м’ясо менш корисне, ніж біле. Там забагато насичених жирів і холестерину, який провокує збільшення ваги, а також може бути шкідливим для серця. Вживання червоного м’яса в нерозумних кількостях може призводити до розвитку раку.

Біле м’ясо навпаки майже не має протипоказань з боку лікарів, воно ідеально підходить тим, хто намагається схуднути, знизити рівень холестерину в крові та веде здоровий спосіб життя. 

Вони рекомендують для щоденного раціону вибирати кролятину, адже вона найкраще з усіх сортів м’яса засвоюється в нашому організмі, є нежирною та містить більше білка та ненасичених жирних кислот, які життєво необхідні нашому організму.

Якщо ви на дієті, то краще обирати м’ясо кролика. Він менш калорійний, містить набагато більше білку, – запевняє експерт.

З червоних сортів найкращою вважається телятина, її рекомендують їсти всім, хто на дієті і навіть маленьким дітям. Утім, однозначно сказати, яке м’ясо корисніше – біле чи червоне – складно. Усе залежить від того, скільки саме його у раціоні та у якому вигляді воно вживається.

Вважається, що щоденна норма м’яса має бути 1 г на 1 кг нормальної ваги. Тобто для дорослої людини – це приблизно 70 г м’яса на день.

Добова норма м’яса має бути розміром з долоньку, товщиною не більше 0,5 см, – підкреслює Галина Незговорова.

Краще не вживати смажене чи копчене м’ясо. Корисніше вживати його у відвареному, тушкованому вигляді чи на грилі.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: