Під час дослідження науковці давали на сніданок учасникам одну чашку дикої чорниці або плацебо у вигляді їжі. Про це повідомляє Час-Дій, пише agronews.ua.
Всього у дослідженні взяли участь 35 учасників.
Після сніданку добровольці перевіряли функції мозку та пам’яті. Для цього вони вирішували певні когнітивні завдання, які їм напередодні дали науковці.
Як виявилося під час дослідження у тих, хто їв чорницю концентрація та працездатність значно покращилася та трималася стабільно, ніж у тих хто замість чорниці снідав плацебо.
Під час іншого експерименту стало відомо, що чорниця здатна покращити пам’ять у літніх людей, які мають ризик захворіти Альцгеймером. Також, ягоди покращують когнітивні функції у літніх людей.