НОВИНИ

Яка буде ціна на землю в Україні в 2022 році

26.12.2021 10:05
50d8d5d-land-sale

За прогнозами експертів, у 2022 році слід очікувати підвищення ціни продажу землі на $300-500/га.Про це розповів Володимир Нагорний, керівник відділу земельної політики і майнових відносин МХП, співвласник земельної агенції «Володар» у матеріалі «Скільки коштуватиме земля у 2022 році — прогноз експертів» на Kurkul.com, пише  agronews.ua.

На його думку, ціна вільної землі буде починатися від $2,5-3,5 тис./га.

Як зазначається у матеріалі, загалом ціна за гектар землі із першого липня не зросла — $1,5-1,7 тис./га, як і ціна за оренду, залишається стабільно на тому ж рівні.

Звісно, у південних областях можна знайти орендну плату за $700/га, але найбільш конкурентний «кукурудзяний пояс» України — від Сум до Львова, Полтавщина, Черкащина тримається у межах до $2 тис./га.

За словами спікера, наразі іде пожвавлення продажів на платформі «Прозорро.Продажі».

«Чому? Там працює нормально сформована система аукціонів. Здебільшого на платформі продається арештована земля, тобто та, що стоїть на обліку у виконавчій службі. Вона стягнута за несплату кредитів, аліментів та інших боргових зобов’язань. Але виконавець не міг її продати через мораторій. Зараз від одного держвиконавця виставляється по 20-30 ділянок. Держава може продавати землю з переважним правом і без нього, зареєстровані і незареєстровані ділянки. Протягом листопада дуже багато пропозицій опубліковано від таких продавців», — додав Володимир Нагорний.

Читайте також: названо області-лідери за врожайністю кукурудзи в Україні



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: