НОВИНИ

Стало відомо, як зварити яйця без води

31.01.2023 19:14
aa0334b6dd907df60e6258f30e3bdec6-863x483

Що може бути простішим, ніж зварити яйця в каструлі з водою? Мабуть, це найпростіша страва у кулінарії. Але виявляється, зробити це можна ще простіше, без води і навіть без каструлі. Щоправда, знадобиться духовка. В цьому випадку нічого не трісне і білок не потече, пише agronews.ua.

ЯК ЗАПІКАТИ ЯЙЦЯ В ДУХОВЦІ

  1. Спочатку треба дістати яйця з холодильника, щоб вони зігрілися до кімнатної температури, інакше шкаралупа неодмінно трісне.
  2. Далі потрібно розігріти духовку до 160 градусів за Цельсієм. Ця температура вважається ідеальною.
  3. Яйця просто поміщають на решітку в духовці, без будь-якої обробки. Якщо боїтеся, що шкаралупа трісне, можна помістити кожне яйце окремо у форми для кексів.

СКІЛЬКИ ЗАПІКАТИ

  • За вказаної температури за 20-24 хвилини застигне білок, а жовток залишиться в середньому стані – не рідкий, але ще й не запечений.
  • За 25-27 хвилин щільним стане жовток. Він залишиться темно-золотистого кольору, тобто ще не розсипчастий.
  • За 28-30 хвилин буде повністю запечене яйце, яке можна кришити в салат або інші страви.

Щоб було легко чистити, яйця після духовки поміщають у крижану воду.

Спосіб, що не претендує на звання практичного, може допомогти в тому випадку, якщо місце на газовій плиті зайняте, а яйця варити потрібно і час не чекає.



Перегляди: 35
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: