НОВИНИ

Стало відомо, як змінилося харчування українців за 10 років

02.07.2021 14:35
imgonline-com-ua-Resize-MS03eNNup7tsZs

Державна служба статистики України оприлюднила дані про споживання продуктів харчування в домогосподарствах за 2010-2020 роки. За цей час впало споживання усіх продуктів, окрім фруктів та м’яса. Про це повідомляє РБК-Україна, пише agronews.ua.

У розрахунку на одну особу у 2020 році споживання м’яса і м’ясопродуктів становило 5,2 кг на місяць. Це трохи більше, ніж у 2010 році – 5,1 кг. Споживання молока і молочних продуктів знизилося з 19,2 до 18,9 кг, споживання яєць з 20 до 19 штук на місяць.

Крім того, споживання риби і рибопродуктів впало з 1,8 до 1,4 кг, олії з 1,8 до 1,4 кг, цукру з 3,0 до 2,4 кг.

Споживання картоплі знизилося з 7,7 до 6,0 кг, овочей – з 9,5 до 8,7 кг, фруктів, ягід, горіхів, винограду залишилося на рівні 3,7 кг, хліба – впало на з 9,3 до 8,0 кг на місяць.

Нагадаємо, яку рибу їдять українці та вирощують українські аквафермери.


Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: