НОВИНИ

Стало відомо, як зменшити захворювання у курчат-бройлерів

24.05.2021 17:32
Chicks_White_background_Eggs_Glance_523910_1331x1024

Австралійські дослідники досліджують переваги місцевих ефірних масел, включаючи лимонне миртове масло та олію евкаліпта, для добробуту тварин, продуктивності та стійкості в австралійській курячій промисловості. Про це повідомляє poultryworld, пише agronews.ua.

«Ми визначаємо, чи  передаються сполуки ефірних масел  до яйцеклітини, і якщо вони це роблять, чи забезпечують вони суттєву користь для здоров’я та стійкості ембріонів», – говорить професор Евгені Рура з Квінслендського альянсу сільського господарства та університету Харчових інновацій  Квінсленда. Він зазначив, що ефірні олії, що володіють протимікробними властивостями щодо боротьби з патогенами, вводяться в раціон курей-заводчиків, щоб допомогти підтримувати стійку мікрофлору в кишечнику.

Перші кілька годин після вилуплення курчат-бройлерів є більш сприйнятливим до патогенів навколишнього середовища, але їх захисні сили та природна мікрофлора в кишечнику ще недостатньо встановлені, говорить Рура.

Антиоксидант, властивості боротьби з хворобами

Дослідницька група проводить випробування австралійських ефірних масел, включаючи масло чайного дерева, лимонний мирт, нероліну, ніаулі, анісовий мирт, евкаліпт та тасманійський перець, які, за словами однієї з керівників проекту, доктора Марти Наварро, повідомили про сильний антиоксидант або атрибути боротьби з хворобами.

«Це дослідження має на меті розробити програму харчування для мінімізації захворюваності пташенят для підвищення продуктивності та стійкості», – сказала вона, додавши, що ефірні олії можуть впливати на спосіб спілкування та поширення бактерій, наприклад, пригнічуючи утворення бактеріальної біоплівки. «Це може відкрити нові можливості для націлювання на небажані популяції бактерій у кишечнику пташеняти, поки воно все ще знаходиться в яйці», – сказав Наварро.

Ранній ріст і розвиток

За словами Наварро, масла можуть стимулювати апетит і травлення, щоб сприяти сильному та енергійному ранньому зростанню та розвитку.

У сценарії «курки чи яйця» інша стратегія, що перевіряється, включає введення ефірних олій та поживних речовин у родючі яйця за допомогою технології ін’єкції in-ovo.

Дослідники вимірюють різні параметри та показники стану кишечника під час випробувань, включаючи склад мікробіомів, ріст, загальний розвиток ембріонів та стадію розвитку після запліднення. Після вилуплення команда вимірюватиме зростання та продуктивність пташеня протягом перших 10-15 днів її життя.

Нагадаємо, що перепелина ферма стає прибутковою вже з першого року роботи.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: