НОВИНИ

Стало відомо, як зігрітися у разі відключення опалення

25.12.2022 13:15
sposoby-sogretsya-v-hoolodnoi-kvartire-528x352-1

В Україні під час відключення тепла не варто обігріватися газом, оскільки це може призвести до отруєння чадним газом. При цьому для опалення можна використовувати грілки, а також вибрати одну кімнату в квартирі або будинку для життя, решту приміщень закрити на зиму. Про це повідомляє news.obozrevatel.com, пише agronews.ua.

Частина сімей вже зіткнулася з тривалою відсутністю опалення. Киянка Ксенія чотири дні прожила без тепла. Весь цей час її сім’я пробула в одній кімнаті: щілини у вікнах закрили пледами, а в інші кімнати не виходили.

“Я б радила вибрати одну кімнату, де будуть жити всі домочадці. Так зробили ми. На вікна – ковдри, пледи, плівку з бульбашками, неодмінно запобігати виходу тепла через холодне скло. На підвіконня теж клали пледи. Якщо є щілини будь-де (вікна, двері) – заклеїти. Якщо світло дають хоч іноді, є сенс вмикати обігрівач на цей час, саме в тому приміщенні, де всі живуть”, – розповідає Ксенія.

Експерт у сфері ЖКГ Олег Попенко розповідає: якщо тепло вже відключили, то варіантів у мешканців небагато. “Правильний варіант” – утеплити весь будинок по периметру. Проте зараз це зробити неможливо. Для цього необхідно провести енергоаудит, обшити весь будинок по периметру теплоізолятором.

“Якщо вже відключили електроенергію, потрібно запасатися теплим одягом. Інших способів грітися немає. Можу порадити використати найпростіші можливості. Тепло одягатися. Термос, пити гарячі напої та чекати, доки увімкнуть”, – каже Попенко.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: