НОВИНИ

Стало відомо, як заощадити гроші на зберіганні зерна

13.11.2021 14:43
RIAN_5935567.HR.ru_d_850

Через зростання вартості газу, елеватори підняли ціни на сушку та зберігання зерна. За таких умов фермери обладнують власні елеватори або склади для зберігання врожаїв. Про це йдеться в матеріалі «Бюджетний елеватор: як фермери організовують власне зберігання зерна без великих вкладень» на Elevatorist.com, пише agronews.ua.

«В господарствах перелаштовують для зберігання зерна старі приміщення, які спочатку будували для інших цілей. А ось металічні склади можна перевозити, — цим також користуються фермери. На практиці був випадок переобладнання старого корівника під зерносклад», — розповів експерт в автоматизації зерносушильних комплексів, кандидат технічних наук Василь Знайдюк. 

Зі слів експерта, перевозні склади легко демонтувати, перевезти і заново змонтувати. Вони потребують фундаменту під колони, твердого покриття, перекриття у вигляді профнастилу чи шиферу.

Можна заощадити гроші на вартості металу, будівельних роботах і строках будівництва. Тому це ідеальний варіант для невеликих фермерів.

«Фермерському господарству такий склад обійдеться трохи дорожче, ніж ціна металобрухту, плюс демонтаж, перевезення і монтування. Але найбільш економний варіант, — взяти склад в оренду, відремонтувати і користуватися», — зауважив  Василь Знайдюк. 



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: