АГРОВІДЕО

Стало відомо, як вирощувати соковиту моркву

01.04.2023 18:09
морква

Проєкт “Лайфхаки з грядки”, створений компанією МХП у співпраці з популярною блогеркою-городницею Юлією Спасібовою, випустив першу серію відеороликів про весняні роботи на городі. Одним з викладених у Youtube відео є поради дачникам та фермерам, які допоможуть виростити смачну та соковиту моркву, пише agronews.ua.

“Морква – досить холодостійка рослина. Тому її можна висівати від кінця березня і до кінця квітня. У цей період в ґрунті максимально необхідна кількість вологи для проростання насіння”, – радить Юлія Спасібова.

Блогерка також детально описала послідовність посіву та догляду за молодими сходами моркви:

  • Насіння моркви треба обирати якнайсвіжіше. Інакше воно втратить свої сходові властивості. Тобто чим давніше насіння, тим менше сходів ви отримаєте.
  • Робимо рядочок для моркви і добре його поливаємо. При поливі рядка холодною водою морква зійде за 10 днів. При поливі кип’ятком – за 5. У насіння моркви дуже багато аромаолій і саме вони блокують його швидке проростання. Коли полити кип’ятком, аромаолії випаруються і насіння швидко проросте.
  • Краще посіяти моркву густо, а потім прорідити. Коли морква проросте, з нею не треба робити нічого, поки не з`явиться 3-4 листочки, навіть не поливати.
  • При появі 3-4 листочків моркву треба прополоти і прорідити. Між морквинками має бути відстань 5-8 см. Якщо ви сіяли сорти типу “Шантане”, коли морквини короткі і товсті – лишайте 8 см, якщо ж сорти типу “Віталонга” з довгими і тонкими плодами, то досить 5 см.
  • Якщо хочете отримати врожай вже у червні – сійте моркву в березні під агроволокно.


Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: