АГРОБУХГАЛТЕРІЯ

Як виправити помилки стосовно земельних ділянок у Держгеокадастрі

24.10.2021 13:23
fb30ebe575e9f5c5a86c358d29928b16186a247b

При виявленні помилок під час проведення інвентаризації, допущених у відомостях Державного земельного кадастру щодо меж земельних ділянок, на кадастрових планах відповідних земельних ділянок зазначаються виправлені відомості про них.  Про це йдеться у постанові «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України», яку схвалив Кабінет міністрів України. Про це повідомляє sud.ua, пише  agronews.ua.

У постанові зазначено, що підставою для проведення інвентаризації земель є рішення власників (розпорядників) земельних ділянок або рішення сільських, селищних, міських рад.

Інвентаризація масиву земель сільськогосподарського призначення, не менш як 75 відсотків земель якого належить одній або декільком особам на праві власності або користування, може проводитися за відсутності рішення відповідного органу влади чи місцевого самоврядування.

За результатами проведення інвентаризації земель виконавцями розробляється технічна документація. 

При цьому при виявленні помилок, допущених у відомостях Державного земельного кадастру щодо меж земельних ділянок та/або інших відомостей про земельні ділянки, на кадастрових планах відповідних земельних ділянок зазначаються виправлені відомості про них,  а саме, існуючі межі земельних ділянок, координати поворотних точок меж та пропозиції щодо  виправлення меж земельних ділянок, проектні координати поворотних точок меж земельної ділянки.

При цьому кадастрові плани земельних ділянок, помилки у відомостях Державного земельного кадастру, щодо яких виправляються, мають бути погоджені з власниками таких ділянок до внесення змін до кадастру.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: