НОВИНИ

Стало відомо, як врятувати урожай полуниці

30.06.2021 12:33
chomu-moya-polunicya-01

В червні більшість городників збирають перший урожай полуниці. Рослина комфортно себе почуває при температурі від 16 до 27 градусів. При таких умовах шанс отримати якісні плоди збільшується. Однак іноді погода б’є всі температурні рекорди. Про це повідомляє  Ukr.Media, пише agronews.ua.

Коли встановлюється спекотна погода, необхідно змінити методи догляду за рослиною.

Правила догляду за полуницею в спеку

1. Важливо тримати ґрунт рівномірно вологим. Бажано проводити полив в день збору ягід. Ще один допустимий варіант — за три дні до того, як ви плануєте збирати урожай.

Землю між посадками потрібно замульчувати. Також важливо періодично рихлити ґрунт.

2. Необхідно підгодовувати полуницю добривами на основі калію. Робити це можна кожні півмісяця. Підійде як кореневе, так і позакореневе підживлення.

3. Ще одна важлива умова — правильний збір врожаю. Найкраще братися за справу рано вранці. В цей час ягоди ще не встигають прогрітися. Намагайтеся акуратно зривати плоди, не допускаючи їх пошкодження. Вибирайте рівномірно червоні або рожеві полуниці.

Пом’яті або пошкоджені шкідниками ягоди не можна залишати на кущі. Річ у тім, що вони є джерелом різних хвороб.

4. У спеку полуниці, як і будь-якій іншій рослині, потрібен захист від прямих сонячних променів. На допомогу прийдуть одноразові медичні шапки. Одягніть вироби на посадки, тим самим подарувавши їм бажану тінь.

Рослини також можна притінити за допомогою звичайної соломи.

Нагадаємо, що на Прикарпатті фіксують ягідний бум серед дрібних бізнесменів.


Перегляди: 9
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: