НОВИНИ

Стало відомо, як вплине різке потепління на посіви

19.03.2023 10:11
454

Різке потепління в березні не несе загрози для посівів. Навпаки, відбувається рання вегетація, що дає змогу рослинам використовувати накопичена за зиму вологу в грунті. Про це в коментарі УНН керівниця відділу агрометеорології Гідрометцентру України Тетяна Адаменко, пише agronews.ua.

«Нічого поганого немає в різкому потеплінні. Навпаки, відбувається раннє пробудження посівів. Якщо говоримо про озимі зернові культури, то рання вегетація дозволить використати наявну вологу в грунті. Адже з вологою у нас є проблеми в певних регіонах», – розповіла Адаменко.

Як зазначила метеоролог, найближчого тижня жодних загроз для озимих немає, адже спостерігатиметься фаза активного наростання тепла. Далі прогнозується похолодання, проте це відбуватиметься в нормі. Березень не очікується екстремальним щодо температурного аспекту.

«Тобто, типові процеси для березня, просто дещо на підвищеному температурному фоні. Але для озимини на сьогодні все складається добре. Щодо квітня, то в цілому, мало загроз щодо температури. Більше ризиків щодо опадів, адже ранньо-весняна посуха дуже шкідлива. На найближчі 7-10 днів основні опади будуть у північних та західних областях, в центрі та на півдні прогнозується дефіцит. Але зважаючи на той ресурс вологи, який знаходиться зараз на полях, то найближчий місяць цієї вологи має вистачити», – зазначила Адаменко.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: