ВАЖЛИВО

Як відрізнити справжнє морозиво від небезпечного фальсифікату

18.02.2022 13:32
istock-685816670_d_850

У раціоні кожної людини є безліч різних продуктів. До їхнього вибору варто ставитися відповідально, уважно перевіряти продукцію, яку купуєш, щоб не натрапити на фальсифікати, неякісні та прострочені товари. І морозиво – не виняток. Про це повідомляє 44.ua, пише agronews.ua.

Сьогодні на прилавках магазинів представлений величезний вибір морозива, відповідального та імпортного виробництва. На що звернути увагу? Як вибрати? Як відрізнити добрий продукт? Спробуємо розібратися.

Критерії вибору

Якщо уважно вивчити ринок морозива, то можна легко визначити, що вся представлена продукція відрізняється ціною, вартістю, термінами зберігання, упакуванням, формою порційного морозива та іншими особливостями. При покупці споживачеві необхідно звертати увагу на таке:

  • Склад. Це головний критерій, і їх не варто нехтувати. У складі якісного продукту присутні лише натуральні інгредієнти. Звичайно, повністю обійтися без добавок не виходить, але присутність пальмової, кокосової олії або аналогічного замінника жиру має покупця насторожити. Для виготовлення смачного та корисного морозива підходить тільки натуральне коров’яче молоко або вершки.
  • Форма. Готове морозиво не можна розморожувати та повторно заморожувати. Це погано впливає на якість та безпеку. Якщо продукція розморожувалася, то вона змінить форму – стаканчики, ріжки та інші види будуть плескаті, зім’яті. Таке морозиво краще залишити там, де воно знаходиться.
  • Жирність. Як і будь-який продукт, виготовлений із молока, морозиво відрізняється жирністю. Так, для кожного виду продукту є свої стандарти, і виробники здебільшого їх дотримуються. Наприклад, жирність молочного морозива – до 7,5%, вершкового – 8-11,5%, пломбіру – 12-20%.
  • Консистенція. Якісне морозиво має однорідну консистенцію, крім рецептурних добавок (горішки, фрукти, шоколад тощо.). У ньому не повинно бути крупинок льоду або ознак відокремлення рідини від жиру.
  • Визначити, чи добре морозиво, можна, діставши продукт із морозилки та відокремивши від нього шматочок. Якщо він легко відколовся, значить, якісне морозиво і має щільну консистенцію.
  • Термін танення. Якщо морозиво швидко розтануло, то можете бути певні – перед вами фальсифікат. Хороший продукт танутиме поступово, повільно, відразу разом з глазур’ю.
  • Ціна. Думаю, багато споживачів розуміють, що хороший продукт не може коштувати дешево. Низька ціна може бути тому, що використовують погану сировину, не дотримуються технологій виробництва та умов зберігання. Якісне морозиво не може продаватися майже задарма, хоча б тільки тому, що для його виготовлення потрібна достатньо молока, вершків та інших компонентів.

Так, орієнтуючись на ці критерії, кожен може вибрати на прилавках магазинів якісне, корисне та смачне морозиво для себе та своєї сім’ї. Якщо боїтеся вживати морозиво, щоб не зіпсувати фігуру, тоді рекомендується взяти торт-морозиво. Він легкозасвоюваний і менш калорійний.

Декілька порцій морозива на тиждень допоможуть вам почуватися чудово і насолоджуватися солодощами.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 19
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: