ВАЖЛИВО

Стало відомо, як відрізнити справжній сир від сирного продукту

05.10.2021 13:04
unnamed

Українцям розповіли, як відрізнити справжній сир, виготовлений із натурального молока, від сирного продукту, до якого входять в основному рослинні жири. Про те, як відрізнити справжній сир від сирного продукту розповіли в ефірі програми “Сніданок з 1 + 1” експерти молочної галузі, пише agronews.ua.

Сир – дуже смачний і корисний продукт, але тільки, якщо він дійсно натуральний. Якщо ж вживати замість натурального сиру сирний продукт, то ніякої користі організму це не принесе. Правда при цьому наші смакові рецептори залишаться “задоволеними”, адже виробники підробок навчилися віртуозно використовувати смакові добавки для залучення покупців.

Пальмову чи кокосову олії, які в основному використовуються при виробництві сирних продуктів, майже повністю замінюють у них тваринні жири. Так, максимальний вміст молока у сирних продуктах становить лише 20%. Решта жирів – рослинні.

“Якщо в сирному продукті тваринний жир замінений рослинним жиром, то такий продукт безумовно буде напружувати обмін речовин, погіршувати роботу печінки і в принципі шкоду для здоров’я приносити”, – говорить дієтолог Борис Скачко.

Пальмова олія, яку кладуть у цей продукт, не представляла б для нашого організму великої небезпеки, якби ми її вживали лише від випадку до випадку. Однак сьогодні вже майже не знайти продуктів (не тільки молочних), в яких би не використовувалося ця олія. А вона має властивість не виводитися з організму повністю, а накопичуватися в ньому. Тоді й проявляється шкода, яку цей компонент може завдати організму, говорить експерт Ольга Карі.

“У сирному продукті вона також є, як і в більшості продуктів, до того ж для привабливого кольору туди ще додають і барвники, тому він стає ще більш шкідливим”, – додала Ольга.

При цьому натуральний сир практично повністю складається з натурального молока (не обов’язково коров’ячого) і нічого, крім користі, організму не приносить.

Як відрізнити натуральний сир від сирного продукту

Перша відмінність – це ціна. З огляду на високу вартість молока, натуральний сир не може бути дешевим, кажуть експерти. Тому сирний продукт відчутно дешевше натурального сиру. Але навіть ті ціни на сирні продукти, за якими нам їх продають, непомірно завищені. Насправді, їхня собівартість набагато нижча.

Розрізнити їх можна і за запахом. Насправді, сирний продукт має яскраво виражений надмірний запах. А натуральний сир приємно і ненав’язливо пахне молоком.

За зовнішнім виглядом вони також відрізняються. Сирний продукт, як правило, не пружний, а в’язкий і ламкий. Натуральний сир повинен бути твердим, пружним і ніздрюватим, а в разі, якщо якщо це сир брі – м’яким і тягучим.



Перегляди: 156
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: