НОВИНИ

Стало відомо, як відрізнити справжній шоколад від підробки

31.10.2021 19:06
1474631005_shokolad

Нерідко виробники економлять на натуральних складниках солодощів, додають у кондитерку дешеві гідрожири чи соєві продукти. Але, високоякісний шоколад нескладно розпізнати, орієнтуючись на кілька показників. Про це повідомляє agroter, пише agronews.ua.

Характеристики справжнього шоколаду:

????Плитка ламається із сухим тріском і в жодному разі не тягнеться.

???? На зламі повинна бути присутня яскраво виражена матовість, у той час як сама шоколадна плитка має гладку блискучу поверхню й однорідний колір.

???? Якщо покласти невеликий шматочок шоколаду на язик, він умить розтане (чого не відбувається в тому випадку, якщо какао-масло замінено на жири). Відбувається це тому, що какао-масло тане вже при температурі +32 градуси.

???? Шоколад називають гірким, якщо какао в ньому більше 50%, і чорним – якщо близько 40%. Якісним вважають молочний шоколад із вмістом какао 35-40% та обов’язковим додаванням натуральної ванілі.

???? Етикетка повинна бути без орфографічних помилок. Їх наявність може свідчити про можливу фальсифікацію продукту.

???? Зверніть увагу на ціну: якщо вона значно нижча від ціни на аналогічні вироби інших фірм і вміст какао-продуктів на обгортці не позначено, – на високу якість такого продукту сподіватися марно.

???? Не забувайте також перевіряти дату виробництва та термін реалізації солодощів.

Нагадаємо, що Закарпаття чекає неминуча екологічна катастрофа.



Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: