НОВИНИ

Стало відомо, як в Україні змінилися ціни на борошно

15.04.2022 07:00
miniatura4

З початку минулого тижня в Україні фіксується стабілізація цін на пшеничне борошно після періоду їхнього стрімкого зростання протягом попередніх двох тижнів. Про це повідомляє apk-inform.com, пише agronews.ua.

Як і раніше, підтримку цінам надають висока собівартість виробництва на тлі високих витрат на енергоносії та логістику з урахуванням збереження дефіциту водіїв і транспорту, обмежених запасів палива та труднощів з їхнім поповненням, що посилювалися періодичними повітряними ударами російськими військами по нафтобазах і інфраструктурних об’єктах України. Крім того, попит споживачів на борошно залишався досить високим.

Однак профіцит пропозиції пшениці на внутрішньому ринку, що сформувався в умовах практично повної зупинки її експорту, зумовив здешевлення зернової, що врешті змогло нівелювати вказані вище фактори. Проте, як повідомляли представники борошномельної індустрії, зниження цін на продукцію поки не є можливим через побоювання погіршення складнощів із вантажоперевезеннями.

Станом на 12 квітня реалізація пшеничного борошна вищого та першого ґатунку продовжує здійснюватися за цінами в діапазонах 12700-14800 і 12400-14400 грн/т EXW. Варто зазначити, що максимальні та наближені до них відпускні ціни є характерними для переробних підприємств центрального та північного регіонів.

Читайте також: На Львівщині випускали за кордон призовників з підробленими довідками.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: