НОВИНИ

Стало відомо, як в Україні збільшать виробництво сільгосппродукції

21.04.2022 15:01
produkty2

В Україні під час війни з російськими окупантами збільшити виробництво сільськогосподарської продукції можна за допомогою аграрних розписок. Таку заяву зробив Тарас Висоцький, який обіймає посаду першого заступника міністра аграрної політики та продовольства, передає biz.today.ua, пише agronews.ua.

За його словами, останні кілька років за допомогою аграрних розписок залучено десятки мільярдів гривень для підтримки українських фермерів.

На даний момент така практика в Україні існує лише у рослинництві. Проте, скоро аграрні розписки почнуть застосовувати у тваринництві та садівництві. Очікується, що це дозволить збільшити виробництво відповідної продукції.

Україна з лютого поточного року бореться із російськими окупантами, які тимчасово захопили частину її території. Наприклад, окупанти захопили райони Херсонської області. Йдуть бої у Запорізькій та Харківській областях. Тому питання виробництва сільськогосподарської продукції дуже гостро стоїть.

Міністерство аграрної політики та продовольства прогнозує, що за песимістичного сценарію українські аграрії цього року засіють 70% полів від рівня минулого року.

Читайте також: У Ніжинському районі на міні підірвався трактор.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: