НОВИНИ

Стало відомо, як уникнути появу гадюк на дачних ділянках

27.06.2022 18:06
20210127_gaf_uw8_246

Гадюки не переносять різких запахів, тож запахи часнику, туалетної води, нашатирю та всіх видів гербіцидів відлякують цих змій. Аби попередити появу гадюк на дачній ділянці садівникам треба мати “в сусідах” їжаків. Ці тварини є природними ворогами змій. Про це повідомляє ПОДРОБИЦІ, пише agronews.ua.

Гадюка звичайна має характерний малюнок на спині у вигляді ромбів і не має жовтих “вушок” на голові. Гадюки коротші за вужів – дорослі рептилії за довжиною рідко перевищують 70 см і мають короткий хвіст. Одна з відмінних ознак – у гадюк червоні очі. Фарбування тіла може бути різним.

Отрута гадюки містить речовини, які впливають на систему згортання крові. Вже в перші хвилини після укусу виникає болючість у місці укусу, гіперемія та набряклість, які наростають. Укус небезпечний алергічною реакцією на компоненти отрути.

Зберегти людині життя допоможе негайне транспортування потерпілого до лікарні. Яд можна відсмоктати, або вичавити, але в жодному разі не припалювати. Найліпше – покласти на укус лід. Вкушеній людині краще не рухатись, аби не “ганяти кров”, сприяючи поширенню отрути.

Гадюки занесені до Червоної книги. Не треба їх вбивати. Вони регулюють чисельність гризунів, насамперед мишей. Просто так змії не нападають – якщо їх не провокувати, не вкусять.

Збираючи гриби або просто гуляючи в лісі, потрібно: шарудіти палицею, човгати ногами та не забувати одягати щільне і високе взуття.



Перегляди: 27
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: