НОВИНИ

Стало відомо, як уникнути підробок добрив при купівлі в інтернеті

27.02.2022 17:06
image-by-item-and-alias (1)

Перед посівним сезон аграрії починають купувати добрива. Часто придбати товар напряму у виробників їм не вдається. Тому вони шукають оголошення на маркетплейсах та платформах онлайн-оголошень і часто потрапляють на аферистів. Про це повідомляє Latifundust.com, пише agronews.ua.

Як повідомляється в матеріалі, український споживач не застрахований від ризиків бути ошуканим в інтернеті. Минулого року в Єдиному державному реєстрі судових рішень лише 28 справ були доведені до суду. З них лише 2 закінчилися вироком.  У зв’язку з цим Мінекономіки повідомило, що розробило законопроєкт «Про захист прав споживачів» (у новій редакції), відповідно до якого інтернет-продавці будуть змушені розкривати інформацію про себе як суб’єкта господарювання.  

Наразі ж аграріям надали 3 поради, як ідентифікувати шахрая:

  1. Орієнтуйтеся на вартість товарів. Перша ознака, що ви спілкуєтеся з шахраєм, — вам пропонують ціну, яка значно занижена у порівнянні з ціновим рівнем, який є на ринку. На сайті Latifundist.com регулярно оновлюється офіційна інформація щодо ринкових цін на добрива. Якщо ціна не відповідає коридору, опублікованому на сайті, — це перші дзвіночки, що вас намагаються ошукати.
  2. Перевіряйте продавців. Часто шахраї у своїх дописах публікують фотографії, які розміщені у вільному доступі. Знайти товарно-транспортну накладну чи офіційні бланки у наш час — не проблема, а змінити дати та реквізити й видрукувати все на принтері — простіше нікуди. Саме тому важливо порівнювати контакти компанії-продавця з даними, заявленими на офіційному сайті виробника. Офіційна інформація про трейдера зазвичай публікується на сайті виробника.
  3. Перевіряйте реальну наявність та кількість товару. Якщо у вас є сумніви, що продукція є в наявності, самостійно відвідайте склад та переконайтеся в тому, що продукт дійсно існує.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: