НОВИНИ

Стало відомо, як українцям заробити гроші на каві

18.02.2022 17:29
arabic coffee

Доволі часто ми викидаємо свої гроші на вітер, вдаючись до пустих витрат. Одна з таких – кава навинос. Проте варто лише відмовитися від неї – і ти вже непогано заробив. Таку думку висловив Сергій Сароян, засновник компанії Performance Managment. Про це повідомляє economics.segodnya.ua, пише agronews.ua.

Ви запитаєте, чому як приклад завжди наводять чашку кави? Пояснення просте: за словами Сергія Сарояна, найбільш фінансово грамотні люди — це американці, а їхні фінансові радники часто у списку пустих витрат зазначають саме каву навинос, яка, до слова, в Україні коштує в середньому 50 грн.

“У наших реаліях це повчання звучало б приблизно як: стакан лате коштує 50 грн, якщо купувати напій щоранку перед роботою, то за місяць набіжить близько 1000 грн. Отже, купуючи на цю суму ОВДП (облігації внутрішніх державних позик) — вкрай низькоризикований інвестиційний інструмент, через 15 років людина отримає на руки 505 тис. грн”, — переконаний експерт.

Мета — потужний інструмент

Найголовніше — це мати мету і розуміти, навіщо відмовлятися від зайвих витрат.

“Поставивши перед собою завдання накопичити на відпустку, на перший внесок з іпотеки, на навчання для дітей тощо, людина буде явно відчувати, чим їй доводиться жертвувати заради миттєвого задоволення”, — говорить експерт.

“Від найкращих інвестицій – позіхи”

Для початку варто відстежувати свої витрати, щоб наприкінці місяця ви точно розуміли, на які категорії придбань і в яких пропорціях ви витрачаєте свої гроші.

“Насправді тепер навіть немає потреби завантажувати якісь додатки на телефон або заводити спеціальний блокнот. Саме розуміння того, як багато грошей регулярно витрачається на різні спонтанні бажання на зразок кави, смаколиків, а то і на більш дорогі задоволення, наприклад предмети одягу, допоможе зробити перший крок до переходу від проїдання зарплати до моделі заощадження та інвестицій”, — переконаний Сароян.

А після цього вже слід зробити цей довгоочікуваний перший крок — почати з акцій великих компаній на зразок Amazon, Google, Apple тощо. Це надійні інструменти, які захищають наші заощадження.

Далі експерт радить розглянути додавання в портфель більш молодих і перспективних компаній, чиї акції мають шанс на більш сильне зростання.

“Головне – почати: людині, захопленій управлінням свого капіталу, буде куди цікавіше додати в портфель цінні папери, що подешевшали на корекції, ніж тринькати гроші на похід у бар та інші розваги”, — каже Сароян.

Для середньостатистичного жителя України найкращим і найбільш надійним рішенням будуть депозити в гривні, оскільки будь-який інший вид інвестицій вимагає детального вивчення умов вкладу грошових коштів.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: