НОВИНИ

Стало відомо, як скоротити витрати на пестициди

21.10.2021 12:06
oliyni-pestycydy-2

Бразильські винахідники запустили в роботу додаток для моніторингу шкідників і хвороб. Завдяки розробці витрати на пестициди можуть скоротитися на 50%. Про це повідомляє propozitsiya.com, пише agronews.ua.

У бразильських аграріїв, які вирощують сою, на пестициди припадає 30% витрат. Отже, скорочення використання пестицидів може принести значну вигоду.

Винайдена система Farmbox здійснює детальний моніторинг кожного поля, включаючи комплексну боротьбу зі шкідниками (IPM) з використанням біологічних препаратів.

Згідно з дослідженням, проведеним Embrapa (Бразильська корпорація сільськогосподарських досліджень), IPM показала зниження витрат на пестициди більш ніж на 50%, у той час як обсяги застосування пестицидів скоротились на 45%. При цьому врожайність сої збільшилася на 2,4%.

Розробники відзначають: щоб максимально ефективно використовувати IPM, важливо застосовувати точні інструменти моніторингу. Для цього Farmbox використовує широкий спектр польових даних: карти зараження, частота моніторингу, графік внесення, що вводяться ресурси, прогнози врожаю, витрати, продуктивність і прибутковість з кожної ділянки та ін.

«За допомогою Farmbox виробники можуть успішно боротися зі шкідниками, а також можуть легко відстежувати і контролювати всі загрози для сільгоспкультур», — зазначив генеральний директор компанії-розробника Farmbox Андре Геррейро Кантареллі.

Нагадаємо, що Селекціонери вивели новий сорт лохини.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: