НОВИНИ

Стало відомо, як садівники економлять електроенергію

29.09.2022 16:11
poslugi-sadivnika

Виробники яблук на півночі Італії використовують природні холодильники, висічені у схилі пагорба, щоб зберігати свій урожай у середовищі, яке зберігає постійну температуру протягом року. Про це повідомляє The Daily Star, пише agronews.ua.

Біля своїх фруктових садів у містечку Предая в регіоні Трентіно, група виробників Melinda створила 34 холодильні зони у величезних печерах в Доломітових Альпах, де вони можуть зберігати 12-13% своєї продукції та скоротити витрати на електроенергію.

У холодильних зонах печер яблука зберігаються в пластикових ящиках, складених ярусами. За словами Мауро Ерліхера, менеджера підземного сховища, при зберіганні в печерах торік зекономили 32% електроенергії.

Зараз у печерах зберігається близько 30 тис. тонн яблук, і очікується, що найближчим часом ця цифра зросте до 40 тис. тонн.

Перш ніж використовувати печери, каміння охолоджують на глибину 5-7 м, що означає, що потім вони підтримують постійну температуру 10С.

Читайте також: Відбудеться безкоштовний вебінар щодо приватизацію державного та комунального майна



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: