НОВИНИ

Стало відомо, як рф спростить викрадення українського зерна

15.07.2022 15:12
eac8fadc-362fbe0409a57193d177d09cc7cf54cc

Держдума рф розгляне проєкт змін до митного законодавства з метою спростити оформлення вкраденого на окупованих територіях України зерна. Відповідний законопроєкт зареєстровано у Держдумі рф 12 липня, повідомляє «БізнесЦензор», пише agronews.ua.

Документом пропонується встановити спрощений режим переміщення через митний кордон рф товарів на ділянках, що примикають до тимчасово окупованих територій України (оскільки росія забороняє називати війну з Україною війною, у документі йдеться про «райони проведення спеціальної військової операції»).

Автори документа вказують, що наразі «виникла складна ситуація на митному кордоні рф» на вказаних ділянках, оскільки російські митники довго оформляють продовольчі вантажі з окупованих територій України. Внаслідок таких заходів ввезення вантажів, особливо тих, що швидко псуються, втрачає сенс.

Таким чином, законопроєктом запроваджується норма, згідно з якою ввезення товарів до рф з окупованих територій України здійснюється на основі права Євразійського економічного союзу.

Читайте також: Озимий ріпак: що обрати сорт чи гібрид.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: